Houd de Bonifatius in Ere!
Stichting Bonifatiustoren

Stichting Bonifatiustoren

Sinds 1974 is de Stichting Bonifatiustoren eigenaresse van de kerk en pastorie. De stichting heeft zorg gedragen voor het onderhoud van de kerk, de restauraties, de stormschades. Recent werd de pastorie weer overgedragen aan de parochie die er appartementen en een parochiecentrum in realiseerde.
Verder heeft de stichting een klein monumentaal Cavaillé-Coll orgel weten te bemachtigen en laten restaureren. Het wordt al jaren gebruikt in de diensten.

In samenspraak met de parochie kreeg de kerk 2021 een van Frieslands grootste orgels, het 40 register tellende Adema orgel. Al met al een mooie set investeringen voor de toekomst. En dus viel ook bij de stichting, het besluit om deze kerk te sluiten hard. Heeft men er eigenlijk wel goed over nagedacht?
De stichting steunt daarom ook dit initiatief van verontruste parochianen en hoopt dat we samen met de stad, de overheid, parochie en bisdom tot een duurzame oplossing kunnen komen. Deze kerk verdient het net als andere stadskerken in het land een bijzondere status als monument én als kerkgebouw ook voor erediensten.

De stichting kan in haar werk tot behoud van de kerk altijd donateurs gebruiken, niet alleen om de financieel bescheiden bijdrage, maar ook als gewicht in de schaal. Hoe meer leden hoe meer haar stem van invloed is.

Klik hier om naar de website van de Stichting te gaan.